contador de visitas gratis AMICS UAB-La celebració dels 30 anys

La celebració dels 30 anys

AmicsUAB fa 30 anys, l'entitat més antiga de Catalunya d'antics d'amics d'una Universitat més antiga de Catalunya. Amb aquest motiu, el 20 de juny s'ha celebrat unes activitats de caràcter festiu. AmicsUAB ha estat el pont de la transferència del coneixement entre la Universitat a la Societat durant tres dècades.

A les sis de la tarda ha començat l’acte amb la plantada d'una olivera a la Torre Vila Puig, aquesta simbolitza el trienni d'AmicsUAB i el seu futur. Els encarregats de posar les primeres palades han estat els membres de la junta en actiu més antics, la Dra. Rosa Carrió i el Dr. Joan Botella. L'olivera és un arbre típicament mediterrani, idoni per les condicions climàtiques de la seva seu, la Torre Vila Puig.

Treballadors de l'empresa de jardineria Talher planten l'olivera en commemoració dels 30 anys d'AmicsUAB

Durant la plantada de l’arbre, el Dr. Josep Maria Vallès ha fet una intervenció on ha citat a Josep Pla:

“Cap arbre no guanya l’olivera en noblesa. Cap altre no la iguala en gravetat senyorial i en claror pensativa. Es fa enormement vella. Malgrat la seva aguda sensibilitat sorprèn la seva resistència als accidents. És eviterna i d’una indescriptible sobrietat. Viu en els terrenys de secà més misèrrims. En el paisatge cataclismàtic de Cadaqués es dóna admirablement. Només la fascinació d’aquest arbre pot explicar els milions i milions d’hores de treball que els homes han posat per convertir els olivars en un immens jardí de pedres. Ara, el color eclesiàstic del seu fruit sembla augmentar la gravetat de la seva fosforescència pensativa”.

Un cop finalitzada la plantació de l’olivera ha estat torn per l’acte de caràcter més institucional a la Sala d’actes del Rectorat de la UAB. Els passadissos plens de fotos de la història d’AmicsUAB, conduïen cap a l’auditori on l’acte es duria a terme.

El primer president d'AmicsUAB, Ramón Gràcia, observant les fotografíes de la història d'AmicsUAB.

La conductora del 30è aniversari ha estat l’Elisabet Carnicé, exalumne de comunicació audiovisual de la UAB. Durant l’acte hem comptat amb la intervenció del Dr. Ramón Pascual, exrector de la UAB, que ha parlat de la seva època en l’equip de govern de la Universitat i de com va ser la seva intervenció durant la fundació d’amics.

També el Dr. Joan Botella, exdegà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, ha fet una intervenció explicant la seva relació amb l’entitat que ha vist créixer, des que es va fundar al 1989, com a secretari de l’exrector Pascual fins a l'actualitat que és el responsable de les Relacions Institucionals d'Amics. Es podria dir que el Botella ha estat el que més ha viscut AmicsUAB dintre l’univers UAB.

L'actual president d'AmicsUAB, el Sr. Francesc Cayuela va exposar tots els plans de futurs de l’organització. Pels 30 anys ha renovat el logotip d'AmicsUAB, ha fet una pàgina web molt més intuïtiva, ha canviat el disseny dels carnets de soci, o fins i tot, estem en procés de  fer un xatbot que pugui interactuar amb els nostres lectors.

Joan Botella exposant el seu discurs als assistents de la Sala d'Actes del Rectorat UAB

Amb motiu de l'inici del solstici d'estiu s’ha realitzat un recital de poesia a càrrec de la poetessa Mireia Calafell. Ha estat un bon element amenitzador de l’acte per donar pas al President del Consell Social, el Sr. Gabriel Masfurroll. Masfurroll ha afirmat que Amics és una part més de l’àmbit universitari i, per tant, ha d'haver-hi un caràcter d'unitat entre la UAB i totes aquelles entitats de l'esfera de la Universitat.

Per finalitzar l'acte, la Dra. Margarita Arboix, actual rectora de la UAB, ha parlat de l'actual relació d'Amics i l'Autònoma. També ha tornat a destacar la falta de pressupost estatal per poder potenciar l'educació universitària i poder seguint oferint una educació de qualitat.

L'acte del rectorat ha estat gravat per les càmeres de la Universitat, el vídeo es trobarà disponible en les nostres xarxes durant els pròxims dies. També, en tot moment l’acte s’ha seguit en llengua de signes perquè creiem en la integració de totes les persones. AmicsUAB és la casa de tots.